Hämeen haltiattaret

Hämeen haltiattaret

Hämeen Haltiattaret syntyi meidän kahden janakkalalaisen hyvinvointialan yrittäjän yhteistyöprojektina. Mia-Mari Saari on luontovalmentaja sekä luontojoogaohjaaja ja Ilona Vepsäläinen on luontoyhteysohjaaja.
Tarjoamme elämyksellisiä ja käytännönläheisiä luontopajoja, metsäretkiä ja rentoutumisiltoja. Voimme räätälöidä myös työyhteisöille sopivaa tyhy-päivän ohjelmaa Janakkalan alueella, lisätietoja info@rentoutuskauppa.fi. Myös rumpu- ja äänimaljarentoutukset kuuluvat palveluihimme.  
Pysähdytään yhdessä luontomme ääreen.
Mia-Mari ja Ilona 
Hämeen Haltiattaret

Tulevat tapahtumat: 
https://www.rentoutuskauppa.fi/pages/tapahtumat

Mia-Mari

Hei, olen Mia-Mari, kotoisin Janakkalan Viralasta, maalaistalosta järven rannalta. Juuret tiukasti Hämeessä ja täällä viettänyt lähes koko tähän astisen elämäni. Nykyään asun perheeni ja koirani kanssa Turengissa Kauriinmaalla, mäntyjen keskellä.
Olen koko elämäni hoitanut ja hoivannut. Ensin maatilan kotieläimiä ja sittemmin omia hevosia, ihmisiä hoitajana sairaalassa ja terveydenhuollon eri sektoreilla yli 10 vuotta. Vuosituhannen vaihteessa jäin päätoimiseksi yrittäjäksi hyvinvointialalle. Toiveeni on tukea ihmisiä omalla elämäntiellänsä pysymään mahdollisimman terveenä ja elinvoimaisena, iloisena ja luottavaisena haasteista huolimatta. Pääosin työni on koulutetun hierojan hommia ja rentouttavaa terveysliikuntaa ryhmille. Käsialani työkaluina on koko elämänkokemukseni ja kaikki koulutuksissa oppimani.
2021 kouluttauduin Lahden kesäyliopistossa Luontojoogaohjaajaksi ja luontovalmentajaksi. Koulutuksessa opin tekemään erilaisia tuotteita luonnon antimista; pihkavoidetta, saippuaa, metsäöljyä yms. ihanaa. Opin myös ohjaamaan kylmäuintia ja siitäpä tulikin minulle todellinen intohimo. Sen lisäksi, että itse käyn säännöllisesti avannossa olen pitänyt ”ihanat vedenneidot” tapahtumia, joissa turvallisesti ja ohjatusti, mukavissa puitteissa on päässyt kokeilemaan tätä taivaallisen virkistävää harrastusta. Moni onkin jäänyt minun laillani koukkuun lajiin ja hyvä niin. Kylmäuinti on todella terveellistä.
Vaikka olen koko elämäni saanut elää luonnon keskellä, on täysin uusi kokemus pysähtyä ja uppoutua luontoon niin, että tuntee hengittävänsä samaan tahtiin puiden kanssa. Avautuu sellaisia aisteja, mitä ei tiennyt olevan olemassakaan.
Ihminen on tärkeä osa luontoa ja luonto kutsuu meitä nyt. Se on vahva kutsu ja se tulee meidän sisältämme. Otetaan kutsu vastaan. Luonto meissä ja ympärillämme tarvitsee nyt eheyttävää vuorovaikutusta.
Ilonan ihanan metsämökin tunnelmissa otamme Hämeen Haltiattarien harmoniset viitat harteillemme ja toivotamme Sinut
lämpimästi tervetulleeksi!
Tuli mieleeni Eino Leinon sanat: ”Minä kuulen kun kukkaset kukkivat ja metsässä puhuvat puut. Minä luulen nyt kypsyvät unelmat ja toivot ja touot ja muut...”
Mia-Mari

Ilona

Olen Ilona, paljasjalkainen turenkilainen, mutta vuosien varrella asunut myös Helsingissä, Hämeenlinnassa ja Porissa. Muutin takaisin Janakkalaan 14 vuotta sitten ja yksi suuri tekijä takaisin muuttoon oli kotiseudun rakas luonto. Olen viihtynyt metsässä aivan lapsesta asti ja viettänyt siellä paljon aikaa leikkien. Mummon kanssa sienestimme ja retkeilimme lapsuudenkodin lähimetsissä. Kun olin 12-vuotias, kotimetsissä kulkenut kettu kesyyntyi ja tästä on jäänyt minulle ainutlaatuinen muisto luonnon ihmeellisyydestä.
Ostimme mieheni kanssa neljä vuotta sitten pienen metsätilan täältä Janakkalasta ja toteutimme näin molempien haaveen ikiomasta rauhallisesta metsäpaikasta. Olemme saaneet metsämökin ja sen pihapiirissä sijaitsevat muutkin rakennukset valmiiksi ja voimmekin Mia-Marin kanssa käyttää tätä paikkaa Hämeen Haltiattarien tukikohtana.  
Olen toiminut koulutettuna hierojana seitsemän vuotta ja tätä ennen toimin farmaseuttina apteekissa. Klassisen hieronnan lisäksi teen äänimaljarentoutuksia. Luontoyhteysohjaajakoulutuksen suoritin vuonna 2021 ja olen järjestänyt sen jälkeen muutamia seniorimetsäretkiä. Luonnolla on tutkitusti paljon hyvinvointivaikutuksia ja se sopii lääkkeeksi kaiken ikäisille.
Välillä on hyvä pysähtyä ja kuunnella mitä luonnolla on meille kerrottavaa. Olisi upeaa oppia ymmärtämään ja kunnioittamaan luontoa samalla lailla kuten esi-isämme ja -äitimme tekivät. Ollaan ylpeitä meidän metsäisistä juuristamme.
Toivottavasti innostut lähtemään mukaan voimaantumaan luonnosta!
Ilona
Rentoutuskauppa.fi